010 - 321 61 45
Video: Dé 7 trends voor 2020
Home » Blog » Video: Dé 7 trends voor 2020

Video: Dé 7 trends voor 2020

Het zal ongetwijfeld niemand ontgaan zijn, video wordt steeds populairder. Veel merken, bedrijven en organisaties maken dan ook handig gebruik van deze marketingtool en consumenten reageren er positief op. Wij zetten de belangrijkste videomarketing trends voor 2020 op een rijtje.

1. Going live in 3,2,1.

Live stream video's groeien in populariteit op platformen zoals Facebook en Instagram. Maar liefst 80% van de consumenten geeft aan liever live videomateriaal van een bedrijf te willen zien dan een blogpost te willen lezen. En 72% hiervan kijkt liever naar live video dan dat ze een social media post lezen.

2. Swipe-to-buy content

Videocontent dat een aankoop vergemakkelijkt. Merken, bedrijven en organisaties spelen hier handig op in en zoeken nieuwe manieren om swipe-to-buy aankopen aantrekkelijk te maken. Een voorbeeld hiervan is het inzetten van Instagram en Snapchat advertenties. Maar liefst 96% van de consumenten doet sneller een aankoop als er een video van het product te zien is.

3. 360 Graden gedraaid

Met videocontent wat 360 graden kan draaien, geeft het de kijker een unieke belevenis én de controle over wat hij/zij wilt kijken. Wat mensen in 2020 willen zien in 360º video: 60% sport en reizen, 55% live entertainment, 39% films, 31% nieuws en documentaires, 30 % televisie shows.

4. VR Video gaat viral

Virtual reality geeft kijkers het gevoel dat zij onderdeel uitmaken van de video. In 2020 zal virtual reality niet alleen in games gebruikt worden, maar ook steeds meer zijn intrede doen in sectoren zoals het onderwijs, de gezondheidszorg, het bedrijfsleven, marketing en social media.

5. Video wordt persoonlijk

Anno 2019 is het erg makkelijk om video's met je eigen smartphone te maken. Hier maken marketeers dan ook slim gebruik van voor leadgeneratie en klantrelaties. Een voorbeeld hiervan is het sturen van gepersonaliseerde videoberichten, in plaats van bellen of de welbekende e-mail sturen. Persoonlijke video’s kunnen ook ingezet worden als dankbericht of als antwoord op een veelgestelde vraag.

6. Video wordt zoekvriendelijk

Het gebruik van ondertiteling in een video maakt het makkelijker om deze vindbaar te maken. Daarnaast kan audio, door middel van stemherkenning, tegenwoordig omgezet worden in zoekwoorden. Google maakt sinds vorig jaar ook gebruik van een kleine preview in de zoekresultaten van Google, wanneer je Chrome of de Google app gebruikt. 

7. Eigen influencers

Influencers zijn niet meer weg te denken uit het marketinglandschap. In 2020 zullen merken, bedrijven en organisaties steeds meer hun eigen influencers lanceren. Collega’s, medewerkers, leidinggevenden, die hét gezicht van een merk, bedrijf en organisatie worden en een kijkje op de werkvloer kunnen tonen.

In 2020, ontkom je er eigenlijk niet meer aan om videomarketing in je marketingstrategie mee te nemen. Mocht je interesse gewekt zijn: Wij bedenken videomarketingstrategieën en campagnes voor jouw bedrijf, merk of organisatie. Wij kijken vrijblijvend met jou mee hoe wij videomarketing effectief kunnen inzetten voor jouw bedrijf. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Voor een voorbeeld van wat wij zoal doen op het gebied van videomarketing, bekijk onderstaande animatie die wij in opdracht van Asto keukens en Leicht Amsterdam maakten! « Terug naar het overzicht